Er vores problemer alvorlige nok til at vælge parterapi?

At vælge at gå til parterapi kan føles som et meget stort og alvorligt skridt. Det betyder nemlig, at man anerkender, at ens forhold ikke er perfekt, hvilket ofte er svært og skræmmende at indrømme. Og hvis man ovenikøbet ikke er specielt fortrolig med, hvad terapi handler om, kan det føles forvirrende at bevæge sig ud i. 

Hvordan kan parterapi gavne dig og din partners forhold?

Parterapi kan afhjælpe en masse forskellige problemer, udfordringer og behov. Det kan hjælpe jer med at genvinde jeres kærlighed og den gnist I oplevede under forelskelsen, ved brug af nye kommunikationsteknikker til at tale om følelser, frygt og skam. Det kan tilmed hjælpe jer hver især til at opnå indsigt og selverkendelse til at bryde gamle rutiner og vaner. 

Er vores problemer \’store\’ nok til at vælge at parterapi?

Terapi hjælper uanset din situation. Det er vigtigt at understrege, at alle forhold er forskellige og at der ikke er nogen følelser, der er for små eller for store til at tage seriøst. Kommunikation og dialog er vejen frem mod et sundt, respektfuldt og kærligt parforhold. Læs med nedenfor, hvor vi har oplistet nogle forskellige udfordringer, som kan være med til at berettige et forsøg med parterapi.

Husk, at dette blot er få udvalgte scenarier. Listen er ikke definitiv og det kan sagtens være, at du og din partner oplever andre ligende problemer, som ikke står på listen.  

Parterapi er oplagt at forsøge sig med, hvis:

  • Du og din partner føler, at I sidder fast og ikke selv kan komme videre
  • Du og din partner før har snakket om at gå fra hinanden, men alligevel ønsker at give forholdet endnu et chance, men ikke ved hvordan
  • Du og din partner oplever udfordringer ved at bo sammen i sammenbragte familier og derfor har brug for en objektiv tredjepart for at bidrage med råd og støtte 
  • Du og din partner oplever problemer med intimiteten og længes efter den nærhed I delte, da I mødte hinanden 
  • Du og din partner er glade for hinanden og jeres tilværelse, men ønsker at blive endnu bedre gennem vækst og udvikling
  • Du og din partner oplever problemer med kommunikation, der besværliggøre ganske trivielle hverdagsopgaver

Parterapi er derfor både relevant for par, der oplever store upfordringer ved deres ægteskab, og for par der oplever kommunikationsproblemer ved praktiske og daglige gøremål. 

Ønsker du mere information?

Besøg balanz.dk – parterapi og læs meget mere om parterapi. På vores hjemmeside kan du også læse mere om vores terapi og coaching, samt priser og booking. Du har også mulighed for at læse om angst, stress og depression. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *