Sandt eller falsk? Har du styr på hvilke sundhedsråd der holder?

Der er efterhånden mange sundhedsråd, som vi opfordres til at følge. De fleste ved godt at vi øger chancen for et langt og sundt liv ved at spise fornuftigt, holde vægten, og endnu vigtigere: Undlader at ryge.

Mængden af alkohol spiller også ind på din sundhed. Hvis du drikker alkohol på moderat niveau og bevæger dig hver dag, kan du ifølge videnskaben forvente at leve helt op til 14 år længere, hvis du er kvinde, mens mænd kan leve op til 12 år længere. Der findes også forskelligt særdeles effektivt træningsudstyr, som hjælper dig til at få det maksimale ud af din styrke- eller konditionstræning, få mere information her: Crosstrainer

Men i vrimmelen af sundhedsråd, er der nogle som viser sig at være en myte. Har du styr på hvad det er sandt eller falsk? I det næste kan du teste dig selv om du har styr på hvilke sundhedsråd der gælder, og hvilke du skal ignorere: 

Morgenmaden er det vigtigste måltid

Er du ved at dø af sult, når du slår øjnene op? Nogle kan ikke undvære morgenmaden, mens andre har særdeles svært ved at klemme noget ned, når de kommer ud af fjerene. Du har måske fået at vide af din mor, at morgenmaden er et vigtigt måltid. Men dette råd er FALSK. Ifølge ernæringseksperter er morgenmaden ikke mere vigtig end andre måltider, og det er mere kulturelt bestemt, hvor meget vægt vi lægger på at spise morgenmad. Du rådes istedet til at mærke efter i din krop. Det duer nemlig ikke, at du spiser morgenmad, når du ikke har lyst.

Juice har lige så meget sukker som cola
Dette sundhedsråd er derimod SANDT. Du bliver desværre ikke sundere af at udskifte colaen med juice. De fleste slags juice har lige så meget sukkerindhold som sodavand. Dog indeholder juicen vitaminer, som er sundt for dig, så helt dårlig er juicen ikke. 

Chokolade booster dit humør
Dette er faktisk SANDT. Chokolade indeholder et stof, der gør dig gladere. Men det er nok en god ide ikke at køre en hel plade ned, for så bliver du helt sikkert ikke i godt humør. 

Spis seks små måltider istedet for tre store
Dette råd er FALSKT, da det ikke gør nogen forskel, om du spiser seks små måltider om dagen frem for tre store, hvis mængden af kalorier, protein, kulhydrat og fedt er den samme.

Det du spiser om aftenen, feder mere
Dette råd viser sig at være FALSK. Det betyder heldigvis ingenting, om du spiser din aftensmad klokken seks eller lige før du skal sove. Du forbrænder nemlig også kalorier, når du sover. 

5 kommentarer til “Sandt eller falsk? Har du styr på hvilke sundhedsråd der holder?”

  1. Sundhedshjaelpen.dk Howdi, Spændende og interessant læsestof 😛
    De kærligste hilsner, Johan L.

  2. Heey Jeg undrer mig lidt over titlen ‘Sandt eller falsk? Har du styr på hvilke sundhedsråd der holder?’, men ellers god læsning! 😉 Dbh

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *