Derfor er rengøring en essentiel del af BDSM

At dyrke BDSM er naturligvis en personlig ting. For mange er det ikke noget, de taler om med andre, hvorfor det faktisk ikke er utænkeligt, at folk i din omgangskredse har interesse for BDSM. Er det noget, som du selv dyrker og har interesse for, er du sandsynligvis velinformeret om, hvad det går ud på.

De fleste er bekendt med, at det involverer diverse former for erotisk legetøj, beklædning og udstyr. I og med, at dette bruges i enten et større eller mindre omfang, afhængigt af hvad man foretrækker, er det vigtigt, at det holdes ved lige. Hvad der menes med dette er, at det er vigtigt, at du sørger for at gøre det rent.

BDSM med en eller flere partnere?

Hvis du dyrker BDSM med en fast partner, er rengøring vigtigt, men dog ikke i lige så stort omfang, som hvis det er en fetisch, du deler med flere partnere. Det er nemlig noget, der øger risikoen for, at du eller andre smittes, hvis ikke rengøringen er optimal. Derfor er det naturligvis ikke noget, som du bør gå på kompromis med.

I denne forbindelse er det også vigtigt at understrege, at brug af kondom er at foretrække. Det er naturligvis en personlig beslutning, men det anbefales dog, at du altid bruger kondom, hvis dit sexlegetøj bruges med flere partnere. Igen handler det om, at det er noget, der kan være med til at begrænse smitte.

Er du en del af BDSM-miljøer, hvor du aktivt er sammen med et stort antal partnere, så er det naturligvis særligt vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at begrænse overførslen af diverse sygdomme.

Rengøring er altid nødvendigt

Du skal dog ikke tro, at det kun er noget, der handler om at begrænse smitte. Det er altid vigtigt, at du rengør dit erotiske legetøj, vasker det tøj, der eventuelt er i brug osv. Det er ikke specielt flatterende, at det bruges igen og igen, uden at blive gjort rent. Til sidst kan det blive rigtig ulækkert, og kan endda også samle en del bakterier.

Det er heldigvis ikke specielt svært at gøre det rent. Ikke nok med det, så er det heller ikke specielt tidskrævende. Derfor er der ganske enkelt ikke nogen undskyldning for at undlade det. Det bedste er at gøre det til en vane, så du ikke glemmer det. Det vil både du og din partner (eller partnere) også takke dig for.

1 kommentar til “Derfor er rengøring en essentiel del af BDSM”

  1. Heja Sundhedshjaelpen.dk Det kunne være fedt når i henviser til andre sider at i skriver deres info i bunden af siden så det er nemmere at finde. 🙂 Venligste hilsner fra. Astrid A.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *